19 oktober 2022

Vanaf 18 november a.s. gaan Berg RoseS, Bernhard Rozen en Holla Roses hun volledige veilingaanbod aanbieden op Online Flower Auction (OFA). Daarnaast, als kers op de taart, zal Nini Flowers vanaf die datum ook exclusief starten met veilen op Online Flower Auction.

Nini Flowers is een merk dat bekend is bij alle rozenkopers, zowel op de Nederlandse veilingen als op de retailmarkten in West-Europa, het Verenigd Koninkrijk, Australië, de VS en Japan. Nini Flowers wordt uitsluitend geleverd door twee farms, Nini en Lamorna. Beide farms hebben de volgende accreditaties: Kenya Flower Council Silver Award, MPS SQ, MPS GAP, MPS ETI, Fair Trade, Global GAP en GRASP. Het totale productieareaal wordt momenteel uitgebreid naar 60 hectare. Er worden meer dan 15 soorten rozen geteeld met een gevarieerd kleurengamma. Nini Flowers gaat op OFA starten met de volgende soorten: Snowstorm, Moonwalk, Athena, Royal Athena, Pink Athena, Patz, Lovely Jewel, Royal Jewel en Furiosa.

Met dit exclusieve aanbod zet Online Flower Auction de volgende stappen naar een verdere uitbreiding van de klok met een divers aanbod van kwekers en soorten. Ook geven zij hiermee gehoor aan het verzoek vanuit de markt om de aanvoerplaatsen te beperken en exclusiviteit te bevorderen.

Hier stopt hun ambitie niet. Ook de komende weken wordt hard gewerkt om het veilingaanbod verder uit te breiden met nieuwe kwekers en soorten.

Paul Holla en Arie van den Berg (initiatiefnemers OFA): “Het is tijd om keuzes te maken, stappen te nemen en duidelijkheid te verschaffen. Natuurlijk was het maken van deze keuze niet makkelijk. Afscheid nemen van een werkwijze die decennialang als een warme jas heeft gepast is spannend. Toch gaan we ervoor. Een nieuwe manier van veilen (vandaag voor morgen) is waar wij in geloven. Een digitaal platform om een versnelling in digitalisering, verkorting van de keten en verduurzaming van de sector in gang te zetten. Hiermee staan wij voor een toekomstbestendig veilproces.”

De afgelopen periode is er door OFA veel getest en zijn er aanpassingen gedaan aan het veilsysteem. Dit geeft bovengenoemde aanvoerders genoeg vertrouwen om vanaf 18 november a.s. exclusief op OFA te gaan veilen. Om al hun klanten de gelegenheid te bieden hun bloemen te kunnen blijven kopen, zullen ze de kopers die nog geen toegang hebben tot het OFA-platform, de komende weken actief benaderen.

Meer informatie over een kopers account op Online Flower Auction? Schrijf je dan nu in via: https://onlineflowerauction.com/inkopen/inschrijven/