10 mei 2022

Wout Oor is één van de veilingmeesters van Online Flower Auction (OFA), we stellen hem graag even aan jullie voor. Wout werkt bij Holla Roses waar hij verantwoordelijk is voor de verkoop van de rozen. Naast deze functie gaat hij zodra OFA van start gaat op 9 juni een deel van de veilingen leiden!

Wout is een bekend gezicht in de sierteelt. Jarenlang heeft hij een eigen rozenkwekerij op de Hornweg in Aalsmeer gehad. Daar kweekte hij Mercedes en Motrea, allebei productieve soorten die goed in de markt lagen. Met de komst van de import rozen is het bedrijf verkocht.

Veel ervaring in de rozen

Daarna is hij aan de slag gegaan als inkoper bij de bedrijven Top Boeket, ETS Jean et Jean en OZ Export. Om vervolgens als verkoper van plantmateriaal bij Olij rozen (veredelaar die later is overgegaan in Dümmen Orange) te gaan werken. Binnen Olij rozen is hij zich vervolgens gaan richten op de rozenverkoop, dat begon met 3 soorten en later werden het er ca. 150. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van het eerste voorraadsysteem vanuit de kwekerskant wat leidde tot koppelingen voor de directe verkoop met exporteurs.

Nu is Wout alweer twee en half jaar met veel plezier aan de slag bij Holla Roses waar hij verantwoordelijk is voor de verkoop en betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe soorten rozen die op de kwekerij in Ethiopië aangeplant worden.

Kennis van de markt

Wout weet als geen ander wat er in de markt speelt, heeft een brede ervaring in de rozenhandel en is dus ook een echte rozenkenner. Wij vroegen hem natuurlijk ook nog even naar zijn lievelingsroos en dat is Con Amore. Een roos met een verhaal blijkt, want hij heeft hem destijds zelf in de markt gezet.

Nieuwe uitdaging als Veilingmeester

Als veilingmeester voor OFA wil Wout een zo goed mogelijke prijs naar tevredenheid van zowel kweker als koper realiseren. En, last but not least, hij heeft heel veel zin in deze nieuwe uitdaging!

Ook inkopen via Online Flower Auction? Meld je dan nú aan via het inschrijfformulier!