26 oktober 2022

Online Flower Auction is dé nieuwe veilingklok en hét systeem voor toekomstbestendig veilen. Wij veilen vijf dagen per week, landelijk én in de cloud volgens het ‘Vandaag voor Morgen’ principe. Online Flower Auction veilt aftuin. Op dag één wordt geveild, de volgende ochtend leveren de kwekers voor 6 uur vanaf de kwekerij aan de handel. Zo veilen wij efficiënt, marktgericht en verminderen wij transportstromen. Dit komt niet alleen de kwaliteit ten goede, maar is ook nog eens beter voor het klimaat.

Vanwege uitbreiding van ons klok team zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Fulltime veilingmeester

Als veilingmeester ben je het visitekaartje van Online Flower Auction.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:
 • Het verkopen van bloemen via de veilingklok tegen de beste prijs in de markt;
 • Het begeleiden van aanvoerders en producten met als doel zorg te dragen voor een klokaanbod dat kwalitatief en kwantitatief optimaal is afgestemd op de aanwezige kopers;
 • Het aantrekken van nieuwe aanvoerders voor het waarborgen van een divers klokaanbod;
 • Je draagt zorg voor het klaarzetten van de veiling, de dagelijkse rapportages en het afhandelen van klachten;
 • Bijhouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied en uitwisselen van kennis met collega’s.
Wat verwachten wij van jou?
 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding;
 • Je hebt goede kennis van sierteeltproducten en de sierteeltsector;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift, je schrijft en spreekt foutloos Nederlands en Engels;
 • Je hebt affiniteit met digitalisering, datamanagement en je kunt goed overweg met Office-applicaties zoals Word en Excel;
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit, beschouwt het oplossen van problemen als een uitdaging en bezit het nodige incasseringsvermogen om op de juiste positieve manier om te gaan met klachten en opmerkingen van klanten;
 • Je bent een teamspeler met humor, bent open-minded en werkt klantgericht;
 • Je werkt nauwkeurig en accuraat;
 • Je bent bereid een intensieve interne opleiding tot veilingmeester te volgen.

Met een team van 10 professionals werken wij elke dag met veel enthousiasme, betrokkenheid en gedrevenheid aan de verdere uitrol van onze organisatie. Wij zijn een startup, dat betekent hard werken, geen 9-tot-5 mentaliteit en voorbereid zijn op ups en downs. Nog steeds geïnteresseerd?

Wat maakt werken bij een startup en specifiek Online Flower Auction dan wél aantrekkelijk?
 • Jij bent van belang: startups staan voor innovatie en hoe gaaf is het als je deel uitmaakt van een baanbrekende innovatie die straks de hele wereld over gaat. Binnen Online Flower Auction willen wij een versnelling in digitalisering, verkorting van de keten en verduurzaming van de sector in gang zetten. Jouw ideeën zijn essentieel voor de groei en het succes van het bedrijf.
 • Verantwoordelijkheid: wij werken in een klein team waar weinig tot geen ruimte is voor specialisten met dezelfde competenties. Dit betekent dat je als specialist al snel verantwoordelijkheden en targets krijgt toebedeeld. Een voordeel hierbij is dat je zelf geheel de vrijheid hebt om te bepalen hoe je deze targets gaat behalen.
 • De werkcultuur: binnen Online Flower Auction heerst een informele werksfeer. Iedereen is enthousiast, betrokken en helpt elkaar waar nodig. De werksfeer is erg op elkaar afgestemd, wat je terugziet in de manier van communiceren. Iedereen communiceert vrij met elkaar en durft te zeggen wat nodig is. Je werkt met zijn allen naar een groter doel en iedereen doet dat op zijn eigen manier.
 • Flexibiliteit: corporate bedrijven zijn complex op het gebied van regelgeving voor personeel, bij een startup is er meer flexibiliteit en weinig hiërarchie. Zolang je je targets behaald, ben je vrij om je werk in te vullen zoals je dat graag wilt. Daarnaast kan een startup sneller schakelen bij een verandering in de markt en worden innovaties sneller geïmplementeerd.
 • Veel afwisseling: geen dag bij Online Flower Auction is hetzelfde. Op een stille dag kan een lead onverwachts toehappen en dan moeten binnen ons bedrijf alle zeilen worden bijgezet. Was je gisteren nog bezig met de groeistrategie, moet je vandaag onze product presentatie op orde krijgen om de lead om te buigen naar een sale. Elke medewerker heeft dan ook een divers takenpakket, wat ruimte biedt om verborgen talenten van jezelf te ontdekken.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen en uitdagen binnen een dynamische omgeving, met leuke en gedreven collega’s tegen een marktconform salaris? Ben jij die bevlogen, hardwerkende duizendpoot die wij zoeken? Dan is werken bij Online Flower Auction de juiste stap voor jouw carrière.

Geïnteresseerd? Solliciteer, door je motivatie en cv te mailen naar danielle@onlineflowerauction.com. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Daniëlle Strating-Geijteman, CEO, via (06) 572 082 97 of via bovenstaand e-mailadres.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.